Поліцейські застерігають громадян від дзвінків псевдобанкірів

02 Грудня 2020, 12:29
763

Через мобільний додаток одного із банків на власному телефоні мешканка села Бортниця Дубенського району поповнила рахунок невідомого на 1500 гривень. Коли зрозуміла, що її ошукали — звернулася до поліції.
 
Близько 15:30 у вихідний до 26-річної жінки зателефонував невідомий та, представившись працівником банку, повідомив, що з її рахунку намагаються зняти гроші. Аби вберегти заощадження, порадив перевести кошти на рахунок її ж мобільного телефону, скориставшись банківським додатком. Щоправда, для цього потрібно було змінити деякі налаштування. Жителька Дубенщини під його чітким керівництвом у режимі «онлайн» виконала всі необхідні дії. Грошей на банківському рахунку не стало, але й на мобільний вони не надійшли. Зателефонувавши до оператора стільникового зв’язку, переконалася, що стала жертвою шахраїв.

За цим фактом дізнавачі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують і вкотре застерігають громадян: уникайте подібних розмов із невідомими та не ведіться на їхні попередження щодо блокування рахунків, спроб зняти ваші кошти тощо. Будьте обачними!  

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39