Віряни Кореччини долучилися до збору допомоги для будинку милосердя Донецької області

18 Грудня 2020, 17:15
3089

Віряни Української Православної Церкви Рівненської єпархії продовжують допомагати жителям Донеччини.  Цього разу зібрали допомогу будинку милосердя для людей похилого віку, що знаходиться на лінії розмежування у Донецькій  області.

До хорошої справи долучилися і віряни Кореччини. 15 грудня клірики Рівненської  єпархії УПЦ, серед яких і благочинні І та ІІ Корецьких округів Ярослав Воят та Микола Шевчук, настоятель Свято-Георгіївського храму Андрій Дячек відправили понад вісім тонн картоплі. Збирали допомогу на прохання протоієрея Романа Афоніна, який опікується старинцем.  

«До керівника відділу з питань міжконфесійного врегулювання при Рівненській єпархії Віктора Земляного особисто звернувся отець Роман і попросив зібрати їм чотири тонни картоплі. У цій ситуації ми просто не могли залишитися осторонь», – розповів отець Андрій Дячек.

Варто зауважити, що дім милосердя для літніх людей знаходиться у селі Катеринівка Донецької області всього за 15 кілометрів від лінії розмежування. Заснував будинок настоятель місцевої Свято-Покровської церкви протоієрей Роман Афонін, який самотужки придбав хатину та перебудував її під потреби літніх людей. Зараз у старинці знаходиться 36 літніх людей, з них 12 лежачих.

«У зв’язку з пандемією коронавірусу люди іноді забувають, що зовсім поруч є ті, кому вкрай необхідна наша допомога. Саме тому карантин можна використати як час для добрих справ, особливо у передріздвяний період», – зазначив благочинний І Корецького округу, настоятель Свято-Миколаївського храму Ярослав Воят.









 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024