В громадах Рівненщини створюватимуть підрозділи цивільного захисту

04 Лютого 2021, 11:56
Під час засідання 538
Під час засідання

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зібрав позачергове засідання ТЕБ та НС, аби обговорити розбудову системи цивільного захисту в Рівненській області. 

Комісія пройшла в онлайн форматі за участі заступників голови ОДА, керівників територіальних громад та працівників ДСНС, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

В рамках децентралізації в кожній громаді повинні бути відповідні підрозділи або фахівці в цій галузі. Тому Віталій Коваль доручив новоствореним районним державним адміністраціям та керівникам ТГ звернути на безпекове середовище особливу увагу. Зокрема:

- здійснити комплекс заходів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям;

- створити підрозділи місцевої та добровільної пожежної охорони;

- організувати роботу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

- підготувати інформаційну кампанію оповіщення населення;

«Реформа децентралізації спрямована на те, щоб наблизити послуги до людей і зробити їх якіснішими. А ближчої до людей влади, як місцеве самоврядування, немає. Якщо не буде відповідальних спеціалістів, то при виникненні надзвичайних ситуацій не буде чіткої координації і взаємодії. Підрозділи цивільного захисту – це незамінна складова розвитку кожної громади. Адже перш за все, це здоров’я, життя і безпека наших громадян», – підсумував Віталій Коваль.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024