Рівненщина: через негоду в школах зупинили навчання

08 Лютого 2021, 13:26
542

Негода вирує, проте Рівненщина продовжує боротися із переметами. Наразі на державних дорогах працює 77 машин та механізмів, на місцевих – 79.

У ДСНС області на цілодобовому чергуванні понад 200 рятувальників та близько 70 машин. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль на своїй сторінці Фейсбук.

«Рівненщина продовжує боротися із переметами. Вночі найбільше дісталося півдню області, де були найсильніші снігопади. Зважаючи на мороз (до -15) в додачу із сильним вітром – працювати техніці було вкрай складно. Наразі снігопад не припиняється, опади посилюються, утворюються перемети. Заметіль перейшла на північ області, засипає Полісся. Всі служби та підрядники працюють на 110%», - поінформував голова ОДА.

Наразі усі державні дороги розчищені, проїзд забезпечено. На автошляхах державного значення висипано понад 1,5 тис. тонн протиожеледних матеріалів. Проблемніше на комунальних дорогах, в населених пунктах до чистки доріг залучають техніку місцевих аграріїв.

За словами Віталія Коваля, через перемети деякі громади прийняли рішення не випускати шкільні автобуси. Зокрема, на Млинівщині в Ярославицькій ТГ в двох філіях шкіл призупинили навчання. Не випустили шкільні автобуси Бугринська, Бабинська, Шпанівська, Крупецька, Радивилівська та Вербська громади. Всього із 242 шкільних автобусів області через негоду не виїхали 29. Окремі школи Корнинської та Клеванської громад призупинили навчання або перейшли в онлайн. З дому навчаються й школярі Козинської ТГ. 

У деяких населених пунктах відсутнє електропостачання. Від снігопаду та поривів вітру найбільше постраждав Рівненський район. Бригади енергетиків вже працюють над відновленням електромереж.

За інформацією синоптиків, циклон рухається з південного заходу на північ Рівненщини. Опади продовжуватимуться протягом доби. Посилення вітру 15-20 м/с. На дорогах утворюватимуться замети у зв'язку з поривами вітру. Ближче до обіду в області очікують ускладнення погодних умов до помаранчевого (другого) рівня небезпечності.

«Друзі! Вкотре закликаю вас утриматися від кермування особистим транспортом! Нині ситуація складна, але контрольована. Давайте не ускладнювати її необдуманими рішеннями. Дякую за розуміння!» - звернувся до жителів Рівненщини Віталій Коваль.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024