На водоймах Рівненщини з 1 квітня заборонено ловити рибу

31 Березня 2021, 17:54
590

З 1 квітня у Рівненській області набирає чинності щорічна заборона на вилов риби. Встановлюється вона з метою збереження водних біоресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби.

Про це нагадують на сайті Рівненського рибоохоронного патруля.

Відповідно до наказу Управління Держрибагентства у Рівненській області від 17 березня 2021 року №21-ОД забороняється промислове, любительське і спортивне рибальство на період нересту та  ікрометання в такі строки:

- з 01 квітня по 20 травня – на річках області та їх кореневих водах;

- з 01 квітня по 10 червня – на озерах, водосховищах, інших водоймах;

- з 01 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок.

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ любительське рибальство, на водоймах загального користування, з берега за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком або спінінгом.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ використання плавзасобів в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів, підрозділів державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Окрім зазначеного, забороняється використання плавзасобів в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів, підрозділів державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рівненський рибоохоронний патруль посилено контролюватиме водойми області в нерестовий період.

Порушення правил рибальства в цей час карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно з КУпАП становить від 34 до 680 гривень. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність. Штраф від 1 700 до 3 400 гривень або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Повідомити про порушення Правил рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів або отримати додаткову інформацію щодо нерестової заборони можна за телефоном «гарячої лінії» Рівненського рибоохоронного патруля:  (067) 540-53-90.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024