Правда та міф про туберкульоз

27 Березня 2022, 17:10
Правда та міф про туберкульоз 537
Правда та міф про туберкульоз

Майже 90% населення України інфіковані паличкою Коха. Та хворіють на туберкульоз не всі.

Думка про те, що трапитися він може тільки з людьми асоціального способу життя – хибна. Насправді лише 8-10% випадків туберкульозу діагностують у соціально-незахищених громадян. Решта – це люди абсолютно різних професій, статку, віку та способу життя, інформують у Центрі громадського здоров'я. 

Перебування у стаціонарі, зазвичай, потрібне пацієнтам з важкими запущеними формами туберкульозу, або тим, хто потребує постійного медичного догляду чи ще має бактеріовиділення.
В інших випадках, людина з туберкульозом, яка приймає ефективну терапію, безпечна для оточуючих і може продовжувати свій звичний спосіб життя, з можливістю знаходитись поряд з близькими людьми.
Сьогодні, в час, коли через війну посилились як внутрішні, так і зовнішні міграційні процеси, можливість амбулаторного лікування набула неабиякого значення. Адже людина з туберкульозом може отримати ліки і консультацію навіть залишивши свою домівку.
 
Нагадаємо, що для отримання консультацій можна звернутись до будь-якого діючого профільного закладу України.

Також, низка європейських країн зараз допомагає нашим пацієнтам з туберкульозом. За лінком https://bit.ly/3wjMzSr ви можете ознайомитись з деталями більше, інформація тут оновлюється.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024