У Новому Корці відбулося театралізоване свято Стрітення

18 Лютого 2023, 13:02
У Новому Корці відбулося театралізоване свято Стрітення 1463
У Новому Корці відбулося театралізоване свято Стрітення

На подвір’ї за сільським  клубом у селі Новий Корець традиційно 15 лютого відбулося святкування Стрітення.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила Валентина Герус.

Зібралося чимало сільської громади на чолі зі старостою Новокорецького старостинського округу Миколою Грабовським, також завітали на свято міська голова Людмила Дмитрук, директорка КЗ «Центр культури, дозвілля, туризму, бібліотечної та музейної справи» Вікторія Годюк та завідувачка відділу закладів культури клубного типу Лариса Мацько.

Оскільки Стрітення є для нас зустріччю Зими з Весною, то з цієї нагоди побутує чимало прикмет та прислів'їв, про які розповіла завідувачка бібліотеки Валентина Герус.

Головним персонажем дійства стала стара баба Зима, роль якої виконав Матвій Герус, театралізовано обігравши свого персонажа: старенька бігала, всім заважала, лякала дітей і просилася не виганяти її з дійства.

Дитяча аудиторія розважалася: танцювали, тим самим закликаючи Весну: «Весно, Весно, прибудь до нас на свято!».

Велику радість викликав в цьому році приїзд у гарній кареті з українською символікою – справжньої  української Весни, яку зіграла Юлія  Кравчук. Молода, красива, у віночку з весняних квітів, вона відразу ж отримала прихильність дітей.

А зустріли Весну з хлібом та сіллю від Новокорецької громади. Подякувавши, вона стала пригощати всіх присутніх солодощами з бажаннями, які мали властивість збуватися. Багатьом діткам випало бажання покататися у кареті та на конях (поні).

На завершення заходу на всіх чекала ще одна незвичайна подія – спалення опудала баби Зими.

На дійстві проходила благодійна акція на підтримку ЗСУ. Вдалося зібрати 1 685 гривень, які будуть використані на потреби односельців, які воюють.

За створений святковий позитив для діток дякують родині Тончуків.

Читайте також: Розігрують сценарій першої серії «Спіймати Кайдаша» з підписом Наталки Ворожбит

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024