Двох військових з Корецької громади посмертно нагородили орденами «За мужність»

31 Березня 2023, 12:08
Двох військових з Корецької громади посмертно нагородили орденами «За мужність» 989
Двох військових з Корецької громади посмертно нагородили орденами «За мужність»

У місті Корець 31 березня державні нагороди вручили дружинам загиблих воїнів Галині Харчук та Марії Ільїній. Також цього дня поклали квіти до Стели пам’яті та вшанували пам’ять загиблих військових.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці газети «Вісник Кореччини».

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня двох військовослужбовців з Корецької громади – солдата Василя Харчука з Гвіздова та старшого солдата Олега Ільїна з Корця.

Василь Харчук народився у Гвіздові, навчався у Гвіздівській школі. Після навчання був призваний на строкову військову службу до армії. Одним із перших гвіздівчан став на захист суверенності Батьківщини. Загинув 7 травня у селі Пречистівка, що на Донеччині, внаслідок ворожого обстрілу. Військовому було 39 років.

Олег Ільїн був родом із Рівного. З 2016 р. служив у ЗСУ за контрактом. У березні 2022 року, виконуючи бойове завдання під Попасною, отримав поранення від ракетно-бомбового удару та потрапив до лікарні, де від отриманих поранень, після тривалої коми, на 40-му році пішов із життя.

Читайте також: У Корці майстер виготовляє прилади нічного бачення для автомобілів ЗСУ

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024