Рідні загиблого воїна з Корця просять підписати петицію про присвоєння йому Героя України

06 Жовтня 2023, 10:23
Рідні Сергія Янця просять підписати петицію про присвоєння йому Героя України 3329
Рідні Сергія Янця просять підписати петицію про присвоєння йому Героя України

Президента України просять надати почесне звання «Героя України» посмертно воїну з міста Корець Сергію Янцю.

Петицію оприлюднили 2 жовтня на платформі електронних петицій, передає кореспондентка Район.Корець.

Станом на 6 жовтня вдалося зібрати 1087 голосів зі 25 тисяч необхідних.   

«Я, Оксана Янець, дружина полеглого Захисника України з Рівненщини, військовослужбовця Національної Гвардії України старшого солдата Сергія Янця позивний «Чумак», разом з донькою Анастасією. Просимо вас підтримати петицію про присвоєння моєму Коханому чоловіку, та люблячому Батьку, почесне звання Герой України (посмертно)», – йдеться у тексті петиції.

Відомо, що Сергій Янець народився в містечку Корець. Проживав зі своєю сім'єю в місті Київ. Саме з цього міста Сергій почав свій шлях боротьби за Україну. Спочатку брав участь в Революції Гідності у 2013 році, а коли у 2014 році російські війська вторглись в Україну зі сходу, став добровольцем: вступив до лав першого батальйону Національної Гвардії (пізніше присвоїли ім’я генерал-майора С. Кульчицького).

«Не стояв осторонь, був один з тих, найперших. З друзями які були на Майдані вирушили на схід. Говорив: «Хто як не я, повинен бути там, боронити вас і нашу неньку Україну». Коли 24 лютого 2022 почалось повномасштабне вторгнення, наш тато знову пішов до своїх побратимів в батальйон ім. Кульчицького захищати нас всіх й вигризати з орківських лап нашу свободу, нашу рідну українську мову та релігію. За наш код нації за те, щоб ми вільно могли одягати наш український традиційний вишитий одяг. Щоб не боячись ми носили наш український герб та наші прапори синьо-жовтий та червоно-чорний. Не боячись в Донецьку, Луганську, Києві чи Сімферополі сказати: «Так, я Українець (Українка)», – йдеться.

Старшому солдату Сергію Янцю («Чумак») назавжди лишається 46. Загинув під час виконання бойового завдання в Серебрянському лісі під Кремінною, що на Луганщині. Сергій був стрільцем-зенітником. Під час мінометного обстрілу один зі снарядів потрапив в бліндаж, смерть була миттєвою.

27 грудня 2022 року прийшла страшна звістка.

Підписати петицію можна тут

Читайте також: Жителів Корецької громади запрошують на зустріч з представниками поліції

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024