На Кореччині чоловіка покусав скажений собака

09 Жовтня 2023, 13:19
Скажений собака. Фото ілюстративне 808
Скажений собака. Фото ілюстративне

У селі Гвіздів Корецької громади зафіксували випадок сказу.

Про це повідомляють у Рівненському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби області.

Так, 2 жовтня до дільничної лікарні ветеринарної медицини надійшла інформація про укус безпритульною собакою мешканця Корця.

За словами потерпілого, 30 вересня, йшовши по території тракторного стану села Гвіздів, до нього підбіг безпритульний собака та наніс подряпини в ділянці гомілки. Також потерпілий повідомив, що того ж дня даний собака наніс покуси ще двом особам.

2 жовтня спеціалісти ветеринарної медицини ізолювали собаку в індивідуальну клітку для подальшого спостереження.

Потерпілим розпочато курс антирабічного лікування.

При щоденному клінічному огляді 2 та 3 жовтня в день собака пив воду, їла корм, ознак агресії не виявляв, проте 3 жовтня собака загинув. Після чого, спеціалістом ветеринарної медицини було відібрано та направлено патматеріал до Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Вірусологічним дослідженням патологічного матеріалу від 05.10.2023 року встановлено захворювання на сказ.

У зв’язку із цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА від 5 жовтня було оголошено неблагополучним село Гвіздів Корецької міської ради щодо захворювання на сказ та введені карантинні обмеження, а також, визначено наступні межі загрозливої зони:

  • села Морозівка, Голичівка, Козак, Річки Корецької міської ради;
  • місто Корець (по річці Корчик та вулиця Київська);
  • лісові та польові мисливські угіддя Корецької РО УТМР.

У рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації вогнища сказу в селі Гвіздів Корецької міської ради, оточуючих населених пунктах, лісових та польових масивах, які входять в загрозливу зону» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції.

Читайте також: Великомежиріцькі танцюристи посіли призові місця на Всеукраїнських змаганнях у Львові

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024