Загиблому Максиму Федорчуку з Великомежиріцької громади просять присвоїти звання Героя України

04 Січня 2024, 13:36
Максим Федорчук 9504
Максим Федорчук

Загиблому захиснику зі села Світанок Великомежиріцької громади Максиму Федорчуку просять присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію на сайті президента зареєструвала Дарина Юріївна Русінко.

Молодший сержант 1 Єгерського взводу 6 Єгерської роти 2 Єгерського батальйону Федорчук Максим Іванович, 14 жовтня 2023 року близько 21:20, отримав поранення внаслідок ворожого танкового обстрілу. Перебуваючи на бойовій позиції «Суслік» поблизу населеного пункту Новоєгорівка Луганської області.

Йдеться, що на момент поранення перебував у засобах індивідуального захисту військовослужбовця. Не знаходився у стані алкогольного, токсичного чи наркотичного сп'яніння.

«Одержав вогнепальне осколкове проникаюче поранення живота. Вогнепальні осколкові сліпі поранення нижньої третини лівого стегна, правої пахової ділянки, лівої кисті з переломом 4-5 п'ясткових кісток. Вогнепальне осколкове дотичне поранення верхньої третини правої плечової кістки, потрапив до реанімації в місто Харків.Максим боровся за своє життя до останнього. Йому ампутували нижню кінцівку, та робили все можливе задля того, щоб він вижив та мав світле майбутнє. Проте, 29 жовтня 2023 року Максим все ж таки загинув», – зазначають у дописі.

Відомо, що Федорчук Максим народився 11 серпня 1995 року в селі Світанок на Кореччині. Максим загинув досить молодим, не встиг створити сім'ю. У доволі ранньому віці в Максима загинула мати, тому з рідних залишилися лише батько, сестри та племінники. З перших днів повномасштабного вторгнення Максим добровольцем пішов воювати. З самого початку служби приймав участь у найгарячіших точках бойових дій, а саме - оборона населених пунктів Донецької області, де отримав поранення, однак, відразу ж повернувся на фронт. Вкінці липня 2023 року був переведений на Куп'янський напрямок де також приймав активну участь в бойових діях на данному напрямку. Серед побратимів славився своїм оптимізмом. Максим віддав своє життя задля нашого майбутнього, майбутнього наших дітей та майбутнього України.

«Шановний пане Президент! Прошу Вас розглянути данну петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Федорчуку Максиму Івановичу», – йдеться.

Читайте також: У Корецьку лікарню закупили обладнання для проведень лапароскопічних операцій

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024