За розбійний напад на пенсіонерку засудили жителя Кореччини

21 Лютого 2024, 13:34
За розбійний напад на 80-річну бабусю засудили жителя Кореччини 2272
За розбійний напад на 80-річну бабусю засудили жителя Кореччини

Трьох мешканців Рівненської області засудили до ув'язнення через розбійний напад на 80-річну пенсіонерку у Хмельницькій області. Зокрема, одному із зловмисників присудили 13 років ув'язнення. З власних джерел стало відомо, що він житель одного із сіл поблизу міста Корець. Двох його поплічників раніше засудили до п’яти та шести років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла. Вони визнали вину та повернули пенсіонерці більшу частину викрадених коштів. 

Як інформують у поліції Хмельниччини, подія сталась 24 грудня 2022 року в одному із сіл на Славутчині. Троє зловмисників проникли до будинку пенсіонерки, зв’язали її та почали бити, вимагаючи гроші. Зрештою, вони знайшли сховок із заощадженнями, в якому було більше 130 тисяч гривень і 200 євро, після чого поспішно покинули будинок. Пенсіонерку зв’язаною залишили напризволяще.

Жінці таки вдалося вивільнитись. Наступного дня вона все розповіла старості села, який і викликав поліцію. Оперативники управління карного розшуку ГУНП в Хмельницькій області разом з колегами із Шепетівського райуправління поліції та слідчими одразу почали відпрацьовувати всю наявну інформацію і згодом з’ясували, що до розбійного нападу можуть бути причетні мешканці сусідньої Рівненської області.

2 січня 2023 року співробітники поліції Хмельниччини разом з рівненськими колегами за силової підтримки спецпризначенців затримали трьох нападників на території сусідньої області.

Двоє фігурантів отримали свої вирок раніше. А нещодавно суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав третього 33-річного нападника винним за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Його засудили до 13 років ув’язнення з конфіскацією всього майна.

Читайте також: У Корці син вчинив крадіжку в магазині, суд покарав батька

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024