Із загиблим на війні уродженцем Кореччини попрощалися у Рівному

27 Березня 2024, 11:47
З загиблим на війні уродженцем Кореччини попрощалися у Рівному 2599
З загиблим на війні уродженцем Кореччини попрощалися у Рівному

На майдані Незалежності у місті Рівне 27 березня попрощалися із двома захисниками Романом Машуком і Романом Мендалюком, які віддали свої життя за вільну та незалежну Україну. Один із них – уродженець Кореччини.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Рівненської міської ради.

Йдеться, що Роман Мендалюк народився 3 січня 1984 року у селі Річки на Кореччині. Навчався у Рівненському ліцеї №11, а за тим - у Професійно-технічному училищі №9 за спеціальністю «Радіоелектроніка». Закінчив Комп’ютерну академію «ШАГ».

«Коли почалося повномасштабне вторгнення, Рома був у селі — доглядав майже незрячого дідуся та літню бабусю, допомагав їм по господарству, був малим фермером, любив селекціонувати різні сільськогосподарські культури. Сам виявив бажання та переїхав в село, адже працював віддалено на іноземну компанію. Він не служив в армії, не мав такого досвіду, але як прийшла біда, долучився до місцевої тероборони, відповідав за чергування на блокпостах, сам чергував. А у серпні 2023 року сказав батькам, що отримав повістку, й сам долучився добровільно до ЗСУ», – розповідає тато бійця Анатолій.

Роман не зізнавався рідним, що активно фізично готувався стати добровольцем, як його дідусь, який на початку минулого століття воював за Україну в лавах добровольців ОУН УПА під командуванням С. Бандери. Він хотів потрапити на передові позиції й бути справжнім учасником бойових дій та бути гідним сином України, як і його тато та дідусь.

Про буденність на службу у війську Роман рідним не розповідав, мовчун за натурою лише зрідка давав зрозуміти, що нашим захисникам складно, що вони потребують на полі бою вмотивованих та справжніх бійців: «Тому, що хто, як не ми», – казав Роман.

«У цивільному житті та на службі Роман був дуже добрим, роботящим, справжнім. Він був дуже правильним, правдолюбом, не виносив несправедливості. Він не міг стояти осторонь або ігнорувати, якщо бачив несправедливу поведінку. Він боровся та відстоював лише справжні чесноти, завжди стояв за правду», – продовжує батько.

40-річний солдат Роман Мендалюк відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обовʼязок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув 20 березня 2024 року на Донеччині.

Поховають обох воїнів на кладовищі «Нове».

Читайте також: У Корецьку спортшколу запрошують дітей на навчання з шахів та шашок

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024