До Корця поїхали перші бейбі-бокси

24 Вересня 2018, 15:23
До Корця поїхали перші бейбі-бокси 1900
До Корця поїхали перші бейбі-бокси

Рівненщина одержала першу партію «пакунків малюка», обіцяних у травні цього року прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Про це повідомив директор обласного департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак телеканалу «UA: Рівне».

У понеділок, 24 вересня, департамент отримав 357 «пакунків малюка». Їх вже розподілили між районами. Наступну партію на Рівненщині очікують наступного тижня. Загалом, за словами Олексія Шамака, у вересні Рівненщина повинна отримати від держави 1113 пакунків. А до кінця року – 4332.

«На жаль, але не з нашої вини з 1-го вересня породіллі мали би мати можливість отримувати ці пакунки. Але будуть отримувати від сьогодні у місцевих органах соцзахисту. На наступному тижні маємо отримати наступну партію. Вже, сподіваємося, не через соцзахист, а через медзаклади, де виписуються породіллі. Всі породіллі, які залишали медзаклади – писали заяви на управління соцзахисту. Тепер їм потрібно лише прийти і отримати», – розповів директор департаменту соціального захисту населення ОДА Олексій Шамак.

Нагадаємо, що пакунки малюка мали видавати з 1 вересня. Про це 30 травня під час засідання Уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Вартість пакунку 5 тисяч гривень. Там будуть речі, які потребуватиме малюк після народження. Зокрема, одяг, підгузки, косметичні засоби, ковдра, матрац. Загалом, 25 товарів. Саму коробку можна буде використовувати в якості ліжечка.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024