Корець: депутати виділили 83 тисячі гривень на міжнародну співпрацю

08 Жовтня 2018, 15:52
1461

На 2019 рік депутати Корецької районної ради виділили 83 тисячі гривень на міжнародну співпрацю. 

У 2018 році, в рамках міжнародної співпраці з Республікою Польща, делегація від Корецького району відвідала два польських містечка.

Про це йдеться на офіційному сайті Корецької  районної адміністрації.

Гроші розприділили таким чином:

  1. Організаційне забезпечення проведення візитів делегацій Корецького району в зарубіжні країни (40 тисяч гривень);
  2. Організація зустрічей з представниками іноземних країн (проживання, харчування, транспортні витрати)(30 тисяч гривень);
  3. Виготовлення та придбання інформаційних, презентаційних та інформаційно-рекламних матеріалів про район, сувенірної продукції для вручення або передачі членам офіційних делегацій та представникам іноземних країн (5 тисяч гривень);
  4. Проведення та участь у міжнародних форумах, виставках, конференціях, семінарах, фестивалях, засіданнях та інших міжнародного характеру (5 тисяч гривень);
  5. Організація та проведення інформаційно-пізнавальних заходів присвячених історії, побуту, культурі та науково-технічним досягненням закордонних українців (3 тисячі гривень).


 

Загалом Корецька районна рада вже третій рік займається поглибленням міжрегіонального співробітництва.

Так  у 2016 році підписали угоду про транскордонну співпрацю між Люблінським повітом Люблінського воєводства Республіки Польща та Корецьким районом Рівненської області.

А у 2018 році  підписали Угоду про партнерську співпрацю між Корецьким районом та гміною Оструда Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща.

Основною метою співпраці є активізація соціально-економічного, науково-технологічного, екологічного культурного розвитку Корецького району.

Основною метою подальшого поглиблення міжнародного співробітництва є сталий розвиток району. Серед пріоритетних напрямів міжнародного співробітництва, зокрема, такі:

  • підтримка розвитку інновацій та новітніх технологій;
  • розвиток транскордонного співробітництва, зокрема, в сфері економіки, культури, освіти, туризму, спорту.

Яскравим прикладом користі такої співпраці є те, що наразі в  Корецькому районі працює 4 підприємства з іноземними інвестиціями:

  1. ПП «Інвест-Адам», (виробництво машин і устаткування для добувної промисловості та будівництва),
  2. ПП «Уно Дор» (виробництво машин і устаткування для добувної промисловості та будівництва ),
  3. ТзОВ «Холдингова компанія «Надра України»» (добування піску, гравію, глин і каоліну, добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю),
  4. ПП «Славекс-К» (виготовлення паливних брикетів з відходів деревини та соломи).
Коментарі
10 Жовтня 2018, 13:46
Шановні автори даного &quot;опусу&quot;!<br/>Не вводьте в оману людей. <br/>1. Не можливо виділити кошти на 2019 рік з бюджету 2018 року.<br/>2. Прийняли чергову програму, яких в районі (прийнятих і діючих) є понад 60. Якщо їх всі забезпечити передбаченими на них коштами, то не вистачить і 10 районних бюджетів.<br/>3. Здебільшого районні програми мають декларативний характер і фінансуються лише частково, або не фінансуються в загалі. Така ситуація спостерігається в усіх районах, а надто - дотаційних.<br/>Так що, як кажуть &quot; за порєбріком&quot;: учите матчасть.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024