Дворічний хлопчик з Кореччини поборов правець

11 Жовтня 2018, 15:20
2366

Дворічного хлопчика, що хворів на правець, виписали з лікарні.

Михайлик з села Морозівка більше місяця пролежав у Рівненській обласній дитячій лікарні.

Про це повідомила керівниця прес – служби у Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації Алла Сищук на своїй сторінці у мережі фейсбук.

27 серпня дитина з Корецького району потрапила в інфекційне боксоване відділення Рівненської обласної дитяча лікарня. Місяць дитина перебувала на штучній вентиляції легенів. Лікарі вводили протиправцеві імуноглобулін та сироватку. Хлопчик тривалий час перебував без свідомості з порушенням серцево-судинної та дихальної систем. Згодом дитину перевели у неврологічне відділення. Наразі всі симптоми нівельовані. Хлопчик одужав і його виписали додому у задовільному стані. Медики повіністю впорались із цим викликом, -  розповів завідувач відділення Микола Хоружий.

Як відомо, все сталося випадково. Дитина впала та пошкодила коліно. Через деякий час батьки занепокоїлися, бо хлопчик не міг відкрити рота, гарно поїсти та закидав голову. Лікарі поставили діагноз «правець» . Варто зазначити, що хлопчик був нещеплений.

Наразі в області лише 42,8 % малюків до року вакциновані від дифтерії, кашлюка та правця.

За останні 25 років на Рівненщині правець фіксували 14 разів. 12 дорослих із недугою впоратись так і не змогли. Це другий випадок, коли хворобу вдалось побороти.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024