Кореччина повністю забезпечена безкоштовними вакцинами

11 Жовтня 2018, 17:16
1119

Вперше за кілька останніх років Рівненщина повністю забезпечена вакцинами проти дифтерії, кашлюка, поліомієліту, правця, туберкульозу, гепатиту В та ХІБ-інфекції.

Ці імунологічні препарати надійшли в область за кошти державної казни. Тому вакцинація як для дітей, так і для дорослих – безкоштовна.

Про це йдеться на офіційному сайті Рівненської обласної державної адміністрації. 

Всі вакцини – ліцензовані та сертифіковані, виробництва Кореї, Франції, Болгарії, Бельгії та Індії.

За дев’ять місяців цього року в області вакциновано майже 65% дітей до року проти туберкульозу. Проти гепатиту В – 34,8%. Охоче захищаються вакциною від туберкульозу у Березнівському, Здолбунівському, Корецькому та Рокитнівському районах. Гірше – у Зарічненському та Рівненському районах.

На Рівненщині майже 43% малюків до року охоплено щепленнями проти дифтерії, правця та кашлюка. У Костопільському, Острозькому, Радивилівському районах та містах Вараш, Дубно слід активізувати роз’яснювальну роботу серед батьків, наскільки необхідна така вакцинація.

Проти кору, епідпаротиту та краснухи дітей до року вакциновано трохи більше 62%, ревакциновано у 6 років – 71%.

Медики наголошують: до щеплення дитину треба готувати. Перед вакцинацією її повинен оглянути лікар, виміряти температуру тіла. Проти гепатиту В та проти туберкульозу (третя – п’ята доба після народження) – щепити маля можна у пологовому будинку. Решту – у лікувальних закладах області.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024