Володар двох виграних велосипедів – Дмитро Кузьміч

15 Березня 2020, 14:02
1559

Сьогодні мало не щодня чуємо нарікання, що сучасна молодь забула про спорт, днями й ночами потопаючи в соцмережах, що нове покоління слабке і не може претендувати на якісь спортивні досягнення. Звичайно, зерно істини в цьому є, та не варто узагальнювати, адже і зараз є молоді люди, які охоче проміняють інтернет-розваги на активний відпочинок на свіжому повітрі.

Велосипедистів Кореччини уже кілька років об’єднують змагання велоклубу «Велошок».  У 2019 році найкращим велосипедистом серед школярів та володарем головного призу –  спортивного велосипеда Giant – став корчанин Дмитро Кузьміч.

За результатами п’ятнадцяти етапів хлопець набрав 870 балів, обігнавши найближчого суперника Михайла Онищука на 71 бал. Хоча був період, коли програвав Михайлу 100 балів, проте Дмитро не зневірювався та впевнено йшов до перемоги.

Участь у змаганнях велоклубу Дмитро почав брати не так і давно:

У 2018 році з другом приїхав на «Велослалом», якраз у День міста, – згадує юнак. – З того часу й почав займатися велоспортом і приїжджати на змагання. Спочатку результати були погані, найкраще місце, яке міг вибороти, – сьоме. А в загальному заліку взагалі посів лише 22 місце.

Та через рік ситуація кардинально змінилася. Завдяки регулярним тренуванням, які теж організовував Геннадій Завадський, вдалося значно покращити свої уміння:

Геннадій проводив для нас тренування вечорами. Проїжджали по 40-50 кілометрів: від автовокзалу до поста і по прямій до виїзду з Корця на Новоград-Волинський, їхали трасою. Мабуть, завдяки цим тренуванням вдалося покращити фізичну форму та посісти перше місце на етапі «Суперспринт-200 м» у День міста. До 12 етапу змагань я був п’ятим у турнірній таблиці, а після цієї перемоги зміг вирватися на перше місце у абсолюті.

У 2019 році Дмитро став володарем низки призів: комплектів одягу, насосів, а головне – двох велосипедів. Перший велосипед General він виборов на 12 етапі велозмагань, спонсором якого стала міська рада з нагоди святкування 869-ї річниці Корця, а володарем спортивного велосипеду Giant він виявився завдяки тому, що став найкращим велосипедистом серед школярів за підсумками Кубку «Велошок-2019». General хлопець уже подарував молодшій сестрі Анастасії, якій теж подобається їзда на велосипеді.


 

У змаганнях найбільше йому подобаються етапи «Крос-кантрі», «Суперспринт», а особливо – туристичні, коли велосипедисти подорожують районом або й за його межами.

Родом Дмитро із Корця, після закінчення 9 класу Новокорецької школи вирішив здобувати професію електромонтера у ВПУ-24 м.Корця. Їздити на велосипеді навчився самотужки ще у десять років. А тепер велосипед – невід’ємна частина його життя, на ньому він і на навчання їздить, і по інших справах, або ж просто катається околицями міста. З розумінням до синового захоплення ставляться і батьки, хоча й хвилюються, коли бере участь у змаганнях. На досягнутому Дмитро не збирається зупинятися та активно бере участь у змаганнях велоклубу «Велошок-2020».

Катання на велосипеді може стати і вашим улюбленим заняттям. Якщо ви хочете відчути гру вітру та зловити сонце на своєму обличчі, насолодитися красою навколишнього світу – тоді вперед! Адже велоспорт, за словами Дмитра Кузьміча, – це відмінний спосіб знайти нових друзів, зміцнити своє здоров’я, створити незабутні спогади, які збережуться на все життя!

Ганна СОЛОНІНКО

1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024