Поради по догляду за нігтиками від Катерини Вигорій

24 Березня 2020, 15:31
1792

Професія – це ключ до майбутнього і ми самі підбираємо, яким ключем і які двері відчинити. Йти за покликом душі – ідеальний випадок! Однак в умовах сучасності серед тисячі варіацій відшукати власну індивідуальність доволі непросто.

Кількість дівчат та жінок, які роблять манікюр самостійно, з кожним роком стає все менше, а манікюрні салони і кабінети виростають буквально на кожному кроці. Доглянуті ручки є візитною карткою справжніх леді. А творять цю красу майстри з манікюру. Ця професія не так давно стала однією з найпопулярніших і найзатребуваніших.

Катерина Вигорій із Нового Корця спочатку обрала фах вихователя, закінчила з відзнакою Житомирський державний університет ім. Івана Франка, проте нині вона – сертифікований майстер манікюру.

Каже, що починалося все з перегляду роликів в інтернеті. Потім записалася на курси і освоїла ази манікюрної сфери вже на практиці. Свої уміння постійно намагається вдосконалювати, тож часто відвідує різні майстер-класи у Рівному та Житомирі.

«Насамперед одразу придбала базовий комплект інструментів та засобів. Першими клієнтками за «спасибі» були подруги і родичі. Чому вирішила цим займатися? Мені просто це подобається. Це творча робота, робота з людьми».

Спочатку працювала вдома, а згодом наважилася почати власну справу та зареєструвалася приватним підприємцем. Нині манікюрні послуги (покриття гель-лаком, гелем, нарощування нігтів) надає у салоні «М&П» у Корці.

Дівчина розповідає, що за чотири роки роботи її постійні клієнтки вже стали подружками. Інколи під час манікюру доводиться говорити і про особисте, але коли є розмова, то час проходить набагато швидше, адже зазвичай манікюр триває близько півтори години.

Тепер у Каті постійна клієнтська база. З’являються й нові клієнтки, для яких теж знаходиться час. Працює зазвичай шість днів на тиждень, єдиний вихідний залишає на неділю.

«Манікюр з гелем або гель-лаком – найбільш міцний та витривалий. Утім, це зовсім не означає, що його неможливо пошкодити. Щоб зберегти нігтики в ідеальному стані якомога довше, дотримуйтесь простих правил, – радить дівчина. – Сподіваюсь, що дані поради допоможуть вашим ручкам бути гарними протягом довгого терміну».

- Напередодні походу до майстра відмовся від використання жирних кремів для рук і ванночок.

- Того дня, коли ви зробили манікюр, не приймайте гарячу ванну та намагайтесь уникати тривалого контакту з водою та парою.

- Не підпилюйте самостійно манікюр з гель-лаком.

- Під час миття посуду та прибирання одягайте гумові рукавички. Уникайте контактування манікюру і рук з будь-якою побутовою хімією, адже вона робить згубний вплив на шкіру і знижує носку покриття до мінімуму.

- На дуже тонких та слабких нігтях гель-лак тримається погано, тому варто використовувати міцніші моделюючі матеріали. Якщо ніготь зовсім ослаблений, варто зробити перерву, робити для нігтів вітамінні ванночки.

- Не носіть гель-лак довше двох-трьох тижнів, навіть якщо він усе ще виглядає пристойно. В цей час посилюється зціплення покриття з нігтем, зняти його стає складніше. Після цього терміну полімерні зв’язки розпадаються, а в організм виділяються шкідливі компоненти. Внаслідок цього страждає нігтьова пластина.

- Механічне зривання гель-лаку з нігтів так само порушує їхню цілісність. Не відлущуйте лак самотужки, бо разом з покриттям знімете верхні шари нігтів. Якщо немає часу на салон, то краще ватний диск, просочений засобом для зняття лаку, прикладіть до нігтя, загорніть у фольгу на 15-20 хвилин.

- Доглядайте за кутикулою.

- Щоб уникнути появи задирок, потрібно регулярно доглядати за кутикулою в домашніх умовах, використовуючи засоби, які живлять і зволожують, а також зміцнюють і покращують структуру нігтьової пластини.

Також, за словами майстрині, існує кілька міфів про гель-лак.

Міф перший: гель-лак містить небезпечні речовини. Насправді якісний гель-лак навіть безпечніший за звичайний. У ньому немає токсичних інгредієнтів, і він не може проникнути всередину нігтя. Тому манікюр гель-лаком дозволений навіть для вагітних.

Міф другий: багатьох турбує печіння під час сушіння, але це абсолютно нешкідливо. Фотоініціатори в гель-лаку розігріваються під впливом випромінювання. Коли вони активні, покриття стає міцним. Сила печіння залежить від їх кількості, від товщини покриття і від індивідуального больового порогу. Якщо вам стало боляче, просто приберіть руку з-під лампи на кілька секунд.

Міф третій: гель-лак шкідливий для нігтів. Насправді він може навіть зміцнити нігті, оскільки захищає їх від механічних пошкоджень. Але тільки за умови, що роботу виконує майстер. Інакше є ризик зробити нігтьову пластину тоншою шліфуванням або пошкодити під час зняття покриття.

24 березня майстри з манікюру відзначають своє професійно свято. Тож бажаємо творчого й професійного розвитку, вдячних клієнтів та задоволення від улюбленої справи!

Ганна СОЛОНІНКО

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024