Мешканці Кореччини допомагають протистояти коронавірусній пандемії

03 Травня 2020, 13:30
4084

Коронавірусна хвороба в Україні поки що не здає свої позиції. П’ятьох хворих зареєстрували і в Корецькому районі. Спільна біда згуртувала жителів Кореччини та об’єднала для допомоги нашим лікарям.

30 квітня благодійну допомогу Корецькому районному центру ПМСД за дорученням священників Першого Корецького благочиння УПЦ передали благочинний Ярослав Воят, настоятель Свято-Миколаївської церкви, та протоієрей Андрій Дячек, настоятель Свято-Георгіївського храму. Священники придбали електронний термометр та рециркулятор (прилад, призначений для дезінфекції повітря у приміщенні лікарень, клінік у присутності людей, що є ефективним засобом боротьби й профілактики з інфекціями, які передаються повітряним шляхом).

«Перше Корецьке благочиння вирішило надати благодійну допомогу для нашого центру первинної медико-санітарної допомоги, – розповів протоієрей Ярослав Воят. – Адже Господь сказав: «Що зробили одному з ближніх своїх, те зробили Мені». Милосердя, співчуття Свята Церква завжди проявляла при будь-яких обставинах, продовжує це робити і тепер, коли виникла хвороба. Ми віримо в силу Божу, що по молитвах вірян і священників Господь позбавить нас від недуги. Ці прилади потрібні для центру, але хай Господь дає, щоб ними ніхто не скористався. Хай Господь дарує здоров’я і спасіння нашим людям».

«Сьогодні наші лікарі знаходяться на передовій у боротьбі з цією хворобою, – зазначив отець Андрій Дячек. – Вони у найбільшій небезпеці. Тому їм потрібна і молитовна, і матеріальна допомога. Ми в церкві молимося за них, просимо Господа, щоб оберігав їх, допомагав, давав тілесних і духовних сил, адже вони роблять дійсно Богоугодне діло. Це біда нашої країни, тож церква не може стояти осторонь. Загалом за період коронавірусного карантину Рівненська єпархія УПЦ передала допомогу медикам і медичним установам області на суму близько одного мільйона гривень».


 

За словами Олега Ільчука, головного лікаря КНП «Корецький районний центр ПМСД», упродовж квітня закладу посильну допомогу надали  небайдужі мешканці Кореччини та волонтери області. ТОВ «Полісся-Гарант» (Олег Левінський, Олександр Борболь, Олександр Рокунець, Василь Кривинський), ТОВ «Гуменюк Алефтина Ігнатівна» придбали засоби індивідуального захисту (маски, захисні екрани, комбінезони, спиртовмісний антисептик). Волонтери «Допомога армії – Рівне» (Вікторія Шинкаренко) придбали захисні екрани для медичних працівників Корецького районного центру ПМСД, а ТОВ «РЕНОМЕ-СМАРТ» (Гладкевич Надія Федорівна) – захисні комбінезони для Великомежиріцької лікарської амбулаторії.

 Також кошти у сумі 249 000 грн для Корецького районного центру ПМСД  виділили  Корецька міська (10 000 грн) та сільські ради району: Веснянська (5 000 грн), Користівська (45 000 грн), Річецька (2 000 грн), Бриківська (3 000 грн), Великоклецьківська (5 000 грн), Головницька (8 000 грн), Даничівська (5 000 грн), Жадківська (4 000 грн), Іванівська (10 000 грн), Коловертівська (3 000 грн), Крилівська (10 000 грн), Морозівська (4 000 грн), Новокорецька (43 000 грн), Самострілівська (45 000 грн), Сапожинська (3 000 грн), Світанівська (26 000 грн), Стовпинська (2 000 грн), Устянська (15 000 грн), Харалузька (1 000 грн). 

Головний лікар КНП «Корецький районний центр ПМСД» Олег Ільчук та медпрацівники закладу висловлюють щиру подяку усім небайдужим, хто підтримує та допомагає у цей складний час. Нехай ваша доброта і щедрість повернуться вам сторицею, а Бог посилає міцне здоров’я!

Ганна СОЛОНІНКО

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024