Депутати райради ознайомилися із діяльністю туристичного центру у Корці

31 Липня 2020, 16:42
Мандрівникам у Корці допоможе туристичний центр 2625
Мандрівникам у Корці допоможе туристичний центр

На базі КЗ «Корецька централізована система публічно-шкільних бібліотек» Корецької районної ради 1 вересня 2017 року утворено Корецький туристично- інформаційний центр (ТІЦ) у зв’язку з близьким розташуванням до автобусної зупинки, основних місцевих атракцій, наявний Інтернет-центр з безкоштовним Wi-Fi та Центр надання електронної інформації. Офіційне відкриття ТІЦ відбулось 24 листопада 2017 року.

У четвер, 30 липня, у приміщенні Корецького туристично-інформаційного центру відбулося виїзне засідання голів постійних комісій Корецької районної ради.




 

«Це робоча поїздка, мета якої ознайомлення з роботою туристично-інформаційного центру. З районного бюджету на його облаштування, придбання сувенірної продукції та забезпечення заробітної плати керівнику центру виділено 305, 0 тисяч гривень», – зазначив голова районної ради Ігор Хоменчук.

На облаштування ТІЦ використано кошти в сумі 144,3 тис. грн, з них 20,0 тис. грн надано Корецькою міською радою для придбання кондиціонера. Усього за звітний період профінансовано: облаштування ТІЦ – 144,3 тис. грн; придбання сувенірної продукції – 18,7 тис. грн; заробітна плата з нарахуваннями керівнику ТІЦ – 164,8 тис. грн.

Керівник центру Володимир Форсюк розповів про діяльність та надбання закладу. 

Практика діяльності туристичних центрів вже давно відома в Європі, і лише в окремих регіонах України вона починає набирати обертів. На Рівненщині відкрито і функціонує 5 таких центрів – в Острозькому, Володимирецькому, Дубенському, Сарненському та Корецькому районах, і лише у Корецькому районі працівник працює на платній основі.

Заклад рекламує туристичні об’єкти району та міста, опікується питанням залучення туристів та їхнього супроводу різними об’єктами, є базою для проведення семінарів, конференцій, нарад, духовних ранків та ін.

За період функціонування туристичного центру його відвідало до 1000 туристів.

«Від імені депутатів райради та від себе особисто дякую керівнику центру і всім причетним за пророблену роботу. Розвиток туризму є одним з пріоритетних напрямів нашого району, тому його потрібно розвивати, використовувати весь наш історично-культурний потенціал», – додав Ігор Федорович.

ТІЦ знаходиться за адресою: м. Корець, вул. Київська, 45.

Розклад роботи: пн-пт з 9:00 до 18:00 год.

Контактний телефон: (03651) 2-11-30.

З метою задоволення інформаційних послуг туристів, КЗ «Регіональний інформаційно-комп’ютерний центр» Рівненської обласної ради розроблено вебсайт Корецького туристично-інформаційного центру.

У соцмережі «Фейсбук» створено сторінку ТІЦ.

E-mail: [email protected].

Читайте також: Корець туристичний: пам’ятки містечка ваблять подорожуючих із всього світу

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024