«Прикипіла до малечі всім серцем», – помічник вихователя Наталія Коробка

26 Вересня 2020, 16:50
5238

Незамінним працівником тепер у дитсадочку є  помічник вихователя – сьогодні це не няня, не наглядач за дітьми, а теж педагог, який бере участь у навчально-виховній роботі, і відповідальність за вихованців  несе таку ж, як і вихователі. У їхніх руках доля маленької людини, яку потрібно провести у незвіданий дорослий світ. 

Помічником вихователя групи «Дзвіночок» Корецького ДНЗ (ясел-садка) №3 працює Наталія Степанівна Коробка, яка усе своє життя присвятила цій нелегкій роботі. І хоч у дитинстві вона мріяла про зовсім іншу професію, проте у садочку пропрацювала уже понад тридцять років.

(2019 рік)
(2019 рік)

 

Родом Наталія Степанівна із Корця, закінчила Корецьку ЗШ №3. У  Корецькому дитсадку «Ромашка» почала працювати в 1989 році.

«Спочатку приймали мене на підміну, але так і лишилася тут. На ту пору шукала роботу будь-де, але згодом уже ні про яку іншу й не мріяла. Відчула, що це моє. Прикипіла до малечі всім серцем. Люблю дітей, до них звикаєш, як до своїх».

А маленькі вихованці намагаються допомогти «своїй Степанівні» й іграшки поскладати, й посуд розставити, а ще ж і пригорнутися хочуть. Недарма кажуть, що діти закохуються легко, а от утримати їх любов надзвичайно важко: їм необхідна взаємність.  А цю любов до дітей нічим не підміниш – нещирість вони вловлюють відразу ж.

Робочий день помічника вихователя починається о 8 годині, закінчується – о 5, тож з дітками Наталя Степанівна проводить цілий день, на відміну від вихователів, які працюють по змінах. А весь день пробути у великій галасливій юрбі – завдання непросте. Це сьогодні у «Дзвіночку» –27 дошкільнят, а колись у групах і більше тридцяти діток бувало.

«Усі ми в групі дуже голосно говоримо, дехто думає, що кричимо, – посміхаючись, розповідає пані Наталія. –  Але це вже в нас така професійна звичка. Сказати так, щоб двадцять дітей тебе почули, шепотом не вийде».

До малечі Наталія Степанівна завжди приходить із посмішкою, хоч і як важко на душі не буває. Скільки випускників у неї – то й не порахує. Уже колишні вихованці своїх діток у групу приводять.

Професіоналізм пані Наталії відзначає і керівництво. За добросовісну сумлінну працю, педагогічну майстерність, творчий пошук, особистий внесок у розвиток дошкільної освіти Кореччини Наталія Степанівна неодноразово нагороджувалася грамотами й подяками адміністрації ДНЗ (ясел-садка) №3 та Корецької міської ради.

З нагоди Всеукраїнського дня дошкілля, який відзначатимемо 27 вересня, вітаємо всіх працівників дошкільних установ, які віддають щодня тепло своїх сердець дітям. Бажаємо здоров’я, терпіння і міцних нервів, хороших зарплат і побільше приємних моментів в їхній, такій необхідній всім нам професії!

Ганна СОЛОНІНКО


(2019 рік)
(2019 рік)

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024