Як на Рівненщині стати енергонезалежним

11 Вересня 2019, 16:00
1654

Енергетика перетворилася на поле можливостей для кожного свідомого українця. Тому так багато уваги на сучасному бізнесовому ринку Рівненщини приділяють саме сонячним електростанціям.

Питання енергонезалежності стало актуальним, як ніколи. Як її досягнути, неодноразово обговорювали українські та закордонні експерти, але висновок єдиний:

«Відновлювана енергетика повинна стати можливістю для кожного – можливістю безпечно вкладати свої заощадження у розвиток чистої розподіленої генерації та отримувати справедливий дохід. Це якраз той спільний знаменник, який може об'єднати багатьох українців».

Як працює домашня СЕС  і чому це правильна інвестиція?

Завдяки комплексу сучасного обладнання, який перетворює енергію сонця  в струм,  людина може забезпечувати не лише власні потреби в електроенергії, а й заробляти на цьому.

На фотоелектричні модулі (панелі) потрапляє сонячне проміння, у результаті чого відбувається фотоелектричний ефект – утворення струму. Відкрили та максимально дослідили це ще в XIX столітті (навіть Ейнштейн брав у цьому участь). А от світову популярність СЕС отримали  тільки у XXI ст., тому що обладнання, яке одночасно ефективно використовується та відносно недорого  коштує,  винайшли досить недавно.

Разом із незалежністю власники станції отримують у комплекті приємний бонус, який дає можливість продавати електроенергію державі за «Зеленим тарифом», нещодавно затвердженим на законодавчому рівні. Додатковий дохід, який отримають господарі СЕС, дозволяє за короткий термін окупити вартість самої станції. А можливість розміщення на  землі, дахах і фасадах будівель  дає можливість заощадити площу та кошти.

За останні 5 років в Україні майже 12 тисяч родин (на Рівненщині понад 200 домогосподарств) установили та використовують СЕС загальною потужністю близько 280 МВт., що говорить про стрімкий розвиток сонячної енергетики в нашій країні.


 

До кого звертатися за консультацією?

Упродовж останнього часу з’явилося чимало компаній, які пропонують послуги  монтажу сонячних електростанцій. Щоб ухвалити рішення щодо вашого будинку, потрібно вміти відрізнити реальні плюси та мінуси.

Компанія PV-Energy вже більше 2 років на ринку успішно реалізовує проєкти по всій Західній Україні, зокрема й на Рівненщині. Фахівці оперативно та кваліфіковано надають консультацію щодо домашніх СЕС, займаються  їх встановленням та запуском. Компанія пропонує такі послуги:

  • професійна і доступна консультація щодо всіх етапів і процесів пов’язаних із СЕС;
  • виїздна місце та фахова оцінка проєкту;
  • робота з індивідуальним проєктом «під ключ» з урахуванням усіх кліматичних, топографічних особливостей;
  • добір комплектації необхідного обладнання під бажані потужності;
  • професійне та оперативневстановлення системи, запуск і налагодження обладнання;
  •  здача СЕС в експлуатацію;
  • гарантійне обслуговування станції;
  • оформлення документів для підключення  до «зеленого» тарифу. 

Скільки коштує монтаж домашньої СЕС?

Всі розрахунки щодо вартості монтажних робіт працівники компанії  роблять індивідуально. Усе залежить від вартості обладнання та потужності майбутньої станції.

Наприклад, станція в 10кВт може вартувати від 6500 у.о. Вона виробляє приблизно 11 МВт·год електроенергії за один рік роботи. Вартість 1 кВт за умовами  «зеленого тарифу» (при підключенні у цьому році) становить 0,18 €.

Якщо продавати всю вироблену електроенергію, то за рік роботи станція принесе дохід 2 246 у.о. З урахуванням податків прибуток складе  1808 у.о.в рік. Окупність станції – 4 роки при мінімальному власному споживанні.

Команда PV-Energy – фахівці у сфері сонячної енергетики та гарантує високоефективну, швидку і надійну реалізацію будь-яких проектів з мінімальними фінансовими та тимчасовими витратами.

 

Адреса:

М.Рівне, вул.Біла,53 Г-2.

Контакти:

068 093 2199

www.facebook.com/2019PV/

 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024