Професійний тренер – відповідні досягнення

09 Січня 2020, 12:30
2687

Каратисти Корецької ДЮСШ не перестають радувати неабиякими успіхами. Нещодавно у Корці пройшов відкритий чемпіонат Рівненської області з кіокушинкайкан карате, що об’єднав 100 спортсменів. До нас прибули каратисти з Хмельницької, Волинської, Житомирської областей. Рівненщину представляли вихованці Корецької ДЮСШ.

Із сорока п’яти каратистів Корецької ДЮСШ нагороди вдалося вибороти тридцяти двом.

Без перебільшення можна сказати, що всі досягнення та успіхи учнів – це і заслуга тренера. Із грудня 2018 з юними корецькими каратистами займається Наталія Стахнюк.  За цей час її вихованці змогли вибороти низку нагород на змаганнях різних рівнів, серед яких – бронза на чемпіонаті України з кіокушинкайкан карате.

3

 

Пані Наталія родом із Нового Корця. Закінчивши Корецьку ЗШ №1, навчалася у міському ВПУ-24 за спеціальністю «Оператор комп’ютерного набору,секретар керівника», а згодом здобувала фах учителя фізичного виховання у Рівненському державному гуманітарному університеті.

Наталія Стахнюк – бронзова призерка кубку Європи 2010 року, чемпіонка України 2011 року, призерка чемпіонату України, багаторазова чемпіонка Рівненської, Хмельницької, Волинської, Житомирської областей із кіокушинкай карате, кандидат у майстри спорту – у секцію східних єдиноборств, виявляється, потрапила випадково:

«Карате почала займатися, вступивши на навчання у Корецьке ВПУ, тоді на базі училища був гурток і я туди чомусь записалася. Мені на той час було 16 років. Саме у студентські роки серйозно зайнялася цим видом єдиноборств. На чемпіонатах представляла місто Рівне, адже там навчалася. Вигравала завдяки терпінню, наполегливості,  витримці, адже усе, що нас не вбиває, робить нас сильнішими. Весь час моїм тренером був Олександр Віталійович Добровольський, він багатьох наших корецьких спортсменів виховав. А вийшовши заміж, народила двох діток, тож карате на деякий час довелося залишити. Поки що участі у змаганнях не беру, хоча у майбутньому планую, хочу здобути звання майстра спорту України. Зараз важче відновлюватися, важче тренуватися, потрібно багато часу собі приділяти, а його не вистачає. На тренуваннях за дітками треба дивитися. Звичайно, спарингую із своїми вихованцями, але це зовсім не той рівень тренувань».

Гурток карате, де тренує Наталія Стахнюк, відвідують дітки з 6 до 14 років, охочих є багато.

«З дітьми вдається знаходити спільну мову, – говорить Наталія. – Карате – це моє, я цим живу, тому, напевно, і учнів вдається зацікавити. На тренуваннях вони стають серйознішими, зібранішими, отримують хороший досвід».

Наталія встигає всюди: і вдома, і на роботі. Вона – чудова дружина та мама двох діток: чотирирічного Артемка та трирічного Іванка.

«Вільного часу практично немає, – розповідає жінка, – адже працюю на двох роботах. Крім того, що тренер у  ДЮСШ, я ще вчитель фізичного виховання Корецького ВПУ-24. А якщо й з’явиться коли вільна хвилинка, то хочеться провести її із сімє’ю, підтримка рідних для мене дуже важлива».

Ганна СОЛОНІНКО

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024