Три скликання на посаді сільського голови

10 Лютого 2020, 12:00
Під час виїзного прийому громадян проведеного ексголовою райдержадміністрації Сергієм Чернієм за участю Коловертівської сільської голови Любові Онищук 2035
Під час виїзного прийому громадян проведеного ексголовою райдержадміністрації Сергієм Чернієм за участю Коловертівської сільської голови Любові Онищук

Велику родину Любові Олексіївни Онищук складає село Коловерть. Це майже шість сотень населення. І хто б, коли б із мешканців не звернувся до неї зі своїми турботами, Любов Олексіївна має вислухати, зрозуміти і допомогти усім, що в її силах. Адже вона – голова Коловертівської сільської ради. Громада довірила їй цю посаду вже втретє, а довіра – річ важлива, її треба не лише заслужити, а й виправдовувати кожного дня своєї праці – вважає пані Любов.

«Вперше прийшла на цю посаду у 2001 році. Мені тоді було 47 років, до цього майже тридцять років працювала бухгалтером сільради. Тому місію сільського голови знала. Але те, що мене обрали на цю посаду не вперше, обрали з-поміж інших кандидатів, звичайно, є великим проявом довіри. І я дуже вдячна за це односельчанам. Кожного дня стараюся, аби виправдати їхню довіру», – розповідає жінка.

Народилася Любов Олексіївна у селі Даничеві у сім’ї службовців. Згодом сім’я проживала у Залізниці, а потім доля занесла родину Губар до села Коловерть, яке стало рідним. Тут зустріла долю – вірного друга Віталія. У взаємній любові у них народилося трійко дітей – сини Ігор і Андрій, донька Надія. Нині ж пані Люба багата на внучат. Адже має їх аж одинадцять.

Любов Онищук
Любов Онищук

Секретом успіху у роботі Любов Олексіївна вважає, що насамперед потрібно бути людиною – в усіх аспектах цього поняття. Адже й сама багато працює з людьми, кожен із них є неповторною особистістю, не схожою на інших. Тому, аби робота була виконана якісно, вчасно і без сварок, треба вміти знаходити підхід до кожної людини.

«У нас люди дуже трудолюбиві. Працюють на полях, вирощують сільгосппродукцію і за цей рахунок живуть. А ще на території сільської ради працюють агроформування. Людям уже легше, оскільки мають додаткову копійку. І сільський бюджет виконується. У селі працюють і школа, і будинок культури, і ФАП, є два приватні магазини. У 2016 році відкрили дитячу групу у Коловертівському НВК, кошти на яку виділили із сільського бюджету», – ділиться Любов Олексіївна.

Перші помічники сільського голови – депутати та члени виконкому. Якщо йдеться про проблеми громади, то байдужих немає. Тоді за їх вирішення беруться гуртом. Та й вдома двері Любові Олексіївні відкриті для всіх – люди можуть зайти і ввечері, і в суботу, і в неділю, на роботі – в обідню перерву, і навіть коли вона у відпустці. Відвідує служби Божі у місцевому храмі, де спілкується із людьми. До всіх треба ставитися з розумінням. Адже це село, а в селі завжди вистачає невідкладних проблем.

Іванна ГОТЛІБ

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024