Дівчина із Залізниці змінила сукню і туфлі на форму і берці

08 Березня 2020, 16:00
Катерина Ступницька (праворуч) 3198
Катерина Ступницька (праворуч)

Катерина Ступницька – військовослужбовиця. Дівчина служить у військовій частині у місті Володимирі-Волинському. Їй 23 роки й вона учасник бойових дій. Підписала контракт на військову службу не заради геройства та подвигів, а щоб рятувати життя, тому не вагалася ані хвилинки. Катя змінила сукню і туфлі на форму і берці. І.. ніколи не шкодувала про свій вибір. І на рівні з чоловіками вона – сержант.

2

 

Родом Катерина із Залізниці. Закінчила Коловертівську школу. Ще з дитинства дівчина знала, що стане медиком.

«Обираючи фах, я не вагалася, оскільки ще з дитинства мріяла про медицину. Усі іграшки, ляльки були моїми пацієнтами. А ще мене дуже вабив білий халат», – посміхаючись говорить моя співрозмовниця.

Отож після закінчення школи вступила до Дубенського медичного коледжу. Отримавши диплом, першим місцем роботи став ФАП у селі Даничеві. Там дівчина пропрацювала завідувачем один рік. Та на досягнутому зупинятися не стала (ред. – характер має такий).

А далі була армія. У 20 років Катя пішла до районного військкомату. Там заявила: «Хочу служити. Та ще й так, щоб запам’яталось на все життя». «Без проблем», – відповіли воєнкоми. Так Катерина потрапила до Володимира-Волинського, але спочатку був Рівненський військовий полігон. А потім підписала контракт на три роки. Тепер говорить, що не уявляє свого життя без армії. Точніше, без всього того, що отримала під час служби. Головне – друзі. А ще досвід. Вона зрозуміла, що її покликання – це військовий медик.

«Життя настільки легко втратити… Вирішила, що не можу бути осторонь, просто не можу, маю допомагати бійцям і піклуватися про них. Я тут заради того, щоб війна закінчилась, щоб допомогти людям і врятувати чим побільше життів» – продовжує Катя.

Невдовзі поступив наказ їхати на Схід (с. Золоте Луганщина). Попри внутрішню готовність, для двадцятирічної дівчини це, все ж таки, стало шоковою новиною. Дорогою весь час без сну та у роздумах. Невідомо було, що чекає у зоні бойових дій та чим все закінчиться. Тоді гостро усвідомила, наскільки цінною є для неї родина. У Залізниці проживають мама Тетяна, тато Віктор, брати Владислав й Костянтин, для яких старша сестра стала гідним прикладом для наслідування.

4
Катеина із батьками й братами
Катеина із батьками й братами

 

«Чесно кажучи, мама була не в захваті від такого крутого повороту – «від цивільної до військової». Намагалася відмовити, переконати, а згодом зрозуміла, що марно», – ділиться Катя.

На передовій дівчина перебувала кілька разів, але з нетривалими відпустками. У вересні минулого року дівчина підписала продовження контракту ще на рік. Пояснює, хто, як не вона, якщо її країні загрожує ворог.

Іванна ГОТЛІБ

Також читайте: Анна Мисюра – вокалістка етногурту «Дуліби»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024