Як вибрати й де придбати щит, корпус для лічильників і вимикачів

26 Листопада 2020, 20:10
2060

Електрики зобов'язані не тільки виконати розводку і забезпечити будинок електрикою, а й створити зручність для подальшої експлуатації мережі. Для цього використовуються спеціальні корпуси або щити, придбані на https://220volt.com.ua/elektrika-i-svet/shitovoe/shchiti/nik/ за доступними цінами. Такі щити є металевою або пластиковою конструкцією з невеликими дверцятами, куди встановлюється апаратура для обліку, прийому, а також розподілу електроенергії та подальшого захисту від стрибків струму.

Найчастіше використовується саме щит, який є невеликим за розмірами, але дуже функціональним. Подібний виріб підтримує широкий діапазон мереж до 1 кВ. Шафи представлені у вигляді складного і великого короба. Найчастіше виготовляються з металу товщиною 2 мм, гарантуючи ефективний і довговічний захист.

Монтаж щитів                   

Залежно від конструкції щита він може встановлюватися по-різному:

  1. Навісний. Найпростіший і функціональний, але виступає за межі стіни, що іноді може створити певний дискомфорт. Подібні щити рекомендується встановлювати в будинках або на промислових об'єктах.
  2. Вбудований. Виглядає більш привабливо і не виступає за межі стіни. Найчастіше вбудовується в спеціальні ніші.
  3. Підлоговий. Важкий і громіздкий щит, який найчастіше застосовується в серверних кімнатах або на пунктах розподілу електроенергії.

Необхідно враховувати особливості проекту і кількість використовуваного обладнання. Можливо, вдасться заощадити і придбати більш дешевий варіант.

Кількість модулів

Даний параметр визначає кількість обладнання, яке можна підключити до шафи. Мінімальне значення 2, а максимальне 256. Необхідна кількість модулів формується в залежності від схеми електропостачання. У неї потрібно включити розетки, вимикачі, різну побутову техніку та багато іншого. Надалі кожна точка для зручності об'єднується в групи, розраховуючи кількість автоматів.

Орієнтовно для невеликої квартири підійде від 12 до 16 модулів, трикімнатна квартира до 18 модулів, а приватний будинок до 24. Бажано враховувати запас 20% на майбутнє, якщо будуть куплені додаткові елементи живлення та обладнання.

Де придбати щити?

З магазином «220volt» здійснити покупку дуже просто. Особливо якісними пристроями є пропозиції від компанії НІК. З їх допомогою можна розподілити мережу і встановити лічильник з автоматами, чого цілком достатньо для більшості квартир і другорядних об'єктів. Доставка куплених щитів і корпусів здійснюється по всій Україні, а попередній вибір завжди можна узгодити з менеджерами і консультантами магазину.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024