Постимо смачно: корчанка поділилася рецептом медових кексів
Цікавим рецептом пісних медових кексів із чорносливом та горіхами поділилася Оксана Данилюк із Корця.
Кекси настільки смачні, що пані Оксана рекомендує випікати одразу дві порції.
Інгредієнти:
250 мл теплої кип’яченої води;
2 ст. л. меду;
0,5 склянки цукру;
0,5 склянки рафінованої олії без запаху;
2 склянки борошна;
ванілін;
1 ч. л. соди (не гасити оцтом!);
дрібка солі;
волоські горіхи та чорнослив.
Приготування:
В миску вилийте теплу воду, додайте мед, цукор, ванілін, дрібку солі й олію. Ретельно розмішайте. Борошно змішайте з содою і просійте в миску із рідкими інгредієнтами. Перемішайте до однорідності (тісто має бути без грудочок, трохи рідшим, ніж для оладок).
Додайте чорнослив, попередньо запарений окропом та нарізаний шматочками, та подрібнені горіхи.
Розлийте у форми для кексів, приблизно на 2/3 висоти (кекси чудово піднімаються).
Випікайте при 200ºС до красивого золотавого кольору близько 20 хвилин.
Дайте трохи охолонути, а тоді посипте цукровою пудрою.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарія по-корецьки: головничанка поділилася рецептом пісних млинців