Перевірений рецепт: домашній кетчуп від Світлани Страшевської
Рецепт кетчупу з помідорів дуже простий і складається лише з кількох кроків. Ділиться перевіреним рецептом новокорчанка Світлана Страшевська. Якщо ви ще не додали на полиці льоху кетчуп з помідорів, зайнятися варто цим вже зараз. На дворі осінь і це саме час поповнювати запаси консервації на зиму.
Інгредієнти:
5 кг помідорів;
0,5 скл. часнику;
4 ст. л. крохмалю;
4 ст. л. солі;
1 скл. Оцту;
500-600 гр цукру;
0,5 ч.л. меленого чорного перцю;
0,5 ч.л. меленого червоного перцю;
1 ч.л. кориці;
14 шт. гвоздики.
Приготування. Помідори перекрутити на м’ясорубку (або порізати на штаточки, приварити, збити блендером і перетерти на сито). Варити 10 хвилин. Потім додати перець, корицю, гвоздику, оцет, цукор, сіль, часник. Варити 50 хвилин і розкладати у стерилізовані банки.
Читайте також: Домашній зефір: рецептом ділиться корчанка